top of page

Jæren Quiltelag

Jæren Quiltelag ble stiftet 3. desember 1997 med 20 medlemmer.

Møtene blir holdt på «1900 huset», Bryne, første onsdag i måneden kl. 19.30. Medlemstallet er i dag 40. De kommer fra Egersund i sør til Stavanger i nord.

På møtene våre har vi forskjellige fellesprosjekt, vis og fortell, og utlodning. I løpet av året har vi 1-2 kurs med innleidd kursholder, og en sy helg med individuelle prosjekt. De to siste årene har vi i fellesskap sydd toalettvesker til Krisesenteret i Stavanger, samt 25 tepper som ble gitt til et lokalt sykehjem. Disse bidragene ble høyt verdsatt begge steder.

I anledning 20 års jubileum for Jæren Quiltelag, arrangerte vi utstilling på Lerbrekk skule. Der viste vi frem ca. 250 store og små arbeid av våre dyktige medlemmer. En del av medlemmene hadde og flotte produkter for salg. Vi hadde 60 quilte arbeider til utlodning, og i tillegg en hyggelig kafe. Vi har Facebook side der en kan finne bilder og info om Quiltelaget.

Egersund Quiltelag

Egersund Quiltelag er et lite quiltelag på Sør-Vestlandet. Laget ble stiftet i 1992 og har pr. i dag 19 medlemmer. De fleste medlemmer bor i Egersund men vi har også medlemmer fra andre omkringliggende kommuner. 

Møtene arrangeres hver andre mandag i måneden fra september til mai, og de siste årene har vi avsluttet ”sesongen” med en sommerfest. Vi har lagemøter hvor vi blir presentert for nye teknikker eller lager noe styret har forberedt. På møtene har vi alltid utlodning med quilterelaterte gevinster, og ”Show and tell”. Møtene gir oss ny inspirasjon og hyggelig sosialt samvær. Vi synes selv vi har en kjekk hobby som vi gjerne deler med andre, nye medlemmer er hjertelig velkommen. 

Utstilling i anledning 20 års markering ble holdt på byens butikksenter med god respons fra publikum.

Drømmen om Vestlandstreffet

Mange av medlemmene har med stor glede deltatt på NQFs årsmøter og på Vestlandstreff, og vi syns det var veldig synd at ingen lag meldte seg for å arrangere Vestlandstreffet 2017 som det dessverre heller ikke ble noe av. Vi syntes lagene våre hver for seg var for små til å ta på oss et såpass stort arrangement, men etter at vi innledet samarbeid, har vi fått mot til å gå i gang og gleder oss til å arrangere Vestlandstreffet 2018.

Prosessen frem til bestemmelse om å arrangere Vestlandstreffet 2018 startet allerede i Bergen 2016, men ingen av oss som var tilstede da, og som nå jobber med Vestlandtreffet 2018, hadde mandat fra våre quiltelag til å overta "stafettpinnen". Vi var nødt for å diskutere saken med våre respektive lag før vi kunne starte prosessen med arrangementet.

Vårt første arbeidsmøte i arbeidsgruppen ble holdt tidlig i januar 2017 hvor vi sammen skisserte muligheter og tanker rundt arrangementet. Nå er vi kommet et godt stykke lenger og gleder oss til å invitere alle som er glad i quilting til å komme til "Vestlandstreffet 2018" på Airport Hotel Sola, 12 -14 oktober 2018. Vi kan tilby mange kjekke kurs, spennende foredrag, utstilling og god og avslappende atmosfære på et fremragende hotell. Det vil også være anledning til å handle stoff og tilbehør i quiltebutikkene. Hotellet vi har valgt ligger i gå-avstand til Solastranden hvor solnedgang i havet kan være magisk.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen og håper at mange quilte-entusiaster vil trives sammen med oss her på Vestlandstreffet. Vi håper på deltakelse fra hele landet.

bottom of page