top of page

Days for Girls (DfG) er et globalt veldedighetsprosjekt som deler ut vaskbart sanitærutstyr til jenter som ellers må være borte fra skolen når de har menstruasjonen. Organisasjonen ble stiftet i 2008 av amerikanske Celeste Mergens.

Vi i Egersund Quiltelag bestemte oss for å delta i dette arbeidet og gikk i gang med dugnadsarbeid. Vi syr poser, bind og bindholdere. Disse leveres til Tromsø Quiltelag, som sender det videre for distribusjon.

På NQFs årsmøte i 2015 presenterte Tromsø Quiltelag prosjektet som hjelper jenter i 75 land med å få en mer rettferdig skolegang.

Posene inneholder bind, bindholdere, vaskekluter, såper, ziplock-plastposer og truser.

Jentene som ikke har noe å hjelpe seg med under menstruasjonen, må være hjemme flere dager hver måned og går glipp av ca seks måneder med skolegang i løpet av tre år, og de sakker derfor akterut i forhold til guttene.

Jentene som får posene, har ikke mulighet til å kjøpe bind selv når de har menstruasjon, så de må enten være hjemme eller bruke blad fra maisplanter eller tøystoff som beskyttelse. Flere av dem får ikke lov til å gå på skolen når de har menstruasjon. Problemet da, er at de risikerer å bli voldtatt.


Det fins godt og vel 50 millioner fattige jenter i verden.

bottom of page