Days for Girls (DfG) er et globalt veldedighetsprosjekt som deler ut vaskbart sanitærutstyr til jenter som ellers må være borte fra skolen når de har menstruasjonen. Organisasjonen ble stiftet i 2008 av amerikanske Celeste Mergens.

Vi i Egersund Quiltelag bestemte oss for å delta i dette arbeidet og gikk i gang med dugnadsarbeid. Vi syr poser, bind og bindholdere. Disse leveres til Tromsø Quiltelag, som sender det videre for distribusjon.

På NQFs årsmøte i 2015 presenterte Tromsø Quiltelag prosjektet som hjelper jenter i 75 land med å få en mer rettferdig skolegang.

Posene inneholder bind, bindholdere, vaskekluter, såper, ziplock-plastposer og truser.

Jentene som ikke har noe å hjelpe seg med under menstruasjonen, må være hjemme flere dager hver måned og går glipp av ca seks måneder med skolegang i løpet av tre år, og de sakker derfor akterut i forhold til guttene.

Jentene som får posene, har ikke mulighet til å kjøpe bind selv når de har menstruasjon, så de må enten være hjemme eller bruke blad fra maisplanter eller tøystoff som beskyttelse. Flere av dem får ikke lov til å gå på skolen når de har menstruasjon. Problemet da, er at de risikerer å bli voldtatt.


Det fins godt og vel 50 millioner fattige jenter i verden.